Referenties

 

  Erik Lamers (Coaching en training)
Vice-President Business Development & Marketing

"Vanuit Denken naar Voelen naar Doen! Geen training maar inspiratie tot blijvende verandering en actie. Eric brengt modellen tot leven door ze met de praktijk van alle dag te vermengen om je zodoende te laten nadenken over jezelf en waar je staat, je bewust te maken van de kracht van verbinding en je te laten handelen op basis van je eigen ambitie en drijfveren. Met als resultaat een eigen visie als bron van energie en creativiteit."

| top |

 

  Ted Troost

"Samenwerken met Eric betekent zoeken naar individuele kracht. Ruimtelijk ervoor zorgen dat die krachten elkaar versterken. Dit mogelijk confronterende voorbeeldgedrag is nodig. Zeker bij het begeleiden van groepsprocessen.
Ver-rijkend... ver-reikend".

| top |

 

Jaap Postma (Training)
Acteur, regisseur, toneelschrijver

"vanuit zijn vensters van plezier
en met een ernstige grijns
kijkt Eric helder naar de wereld
die hem vaak ook weer verbaast

 

ogenschijnlijnlijk achteloos
en liefdevol meedogenloos

 

werkt hij
onafgebroken
onvermoeibaar
aan de onverbeterlijke mens

 

opdat zij
opveren
opleven
opstaan

 

en achter de horizon kunnen zien.."

| top |

 

  Rob van der Westerlaken
(Strategisch advies, training)

Partner Perpetuum

"Ik werk met Eric onder meer samen in een uitgebreid en veelomvattend Management Development traject, dat een cultuurverandering in een grote adviesorganisatie voorstaat. Zijn grote kracht is het vertalen van visie en strategie naar alledaagse toepassing. Zijn allergie is fraseologie, holle kreten om actie uit de weg te gaan of onzekerheid te maskeren. Hij analyseert scherp en snel. Op zijn onnavolgbare en humorvolle manier geeft hij dan rechtstreeks feedback. Confronterend maar met compassie. En altijd praktisch."

 

| top |

 

  Geertje Couwenbergh (Training)
Schrijver en trainer

"Eric bezit de zeldzame combinatie oog voor detail te hebben én het kunnen overzien van een geheel. Dat alleen al maakt hem zijn gewicht in goud waard. Telkens weer slaat Eric op buitengewoon zachtmoedige manier de spijker op de kop. Zijn oprechte betrokkenheid en visie, samen met zijn jarenlange ervaring maakt samenwerken met hem een plezier."

 

| top |

 

  Friso Tiesinga (Training)
Manager audit KPMG

"Ik heb via mijn werkgever KPMG deelgenomen aan een Management Development training onder leiding van Eric. Hij weet feilloos te traceren waar angst en energie verborgen zitten. Eric heeft mij iedere keer weer verrast hoe snel en goed hij exact in de gaten heeft wat er ten grondslag ligt aan een bepaald gedrag. Ik ben nu beter in staat om situaties zodanig te beïnvloeden dat het voor mij en mijn omgeving de prettigste uitwerking heeft."

| top

 

 

Lieke Thijssen (training)
Oprichter & directeur Leiderschapshuis

"Als senior professional en trainer is Eric uitstekend in staat om onderwerpen zakelijk en to-the-point te brengen en tegelijkertijd persoonlijke thema’s die op een diepere, onbewuste laag spelen, zichtbaar te maken. Hij combineert zijn saleservaring en welsprekendheid met echt luisteren en voelen wat er speelt in de dynamiek.

Eric brengt zijn eigen (levens en werk)ervaringen in tijdens het begeleiden van groepen. Dit biedt geloofwaardigheid en intimiteit in het contact en de samenwerking.”

 

| top |

 

  Paul Geurtsen  (Coaching)
Manager Strategie & Intelligence

"Na tijden van nuttig maar zwaarmoedig persoonlijk navelstaren waar mijn ontwikkelpunten lagen bleek dit steeds meer een zelfopgeworpen barrière voor verdere persoonlijke ontwikkeling te worden. "Denk na over je beperkingen en voorwaar het zijn de uwe", hield Eric me voor. Hij heeft mij met enkele relativerende gesprekken en een gezonde dosis humor op weg geholpen in het letterlijk ‘herzien' van deze beperkingen, en het herontdekken en toepassen van waar mijn kracht zit".

 

| top |

 

  Maarten Ducrot (Training)
Ondernemer

"Zoals elke vorm van samenwerking begint het met de klik; het goede gevoel. Samenwerken met jou geeft die klik, maar zoals altijd met een verandering, moet je een keer door de weerbarstige 'doen' barrière. Wat in het oog springt is dat jij de mensen, inclusief je maten, altijd weer naar die barrière weet te loodsen én er doorheen. Daarna kan niemand meer terug in de oude stand."

 

| top |

 

 

Ellen Balter (Coaching)
Manager Achmea Diensten

“Eric heeft zich laten zien als een ervaren coach die vanuit vanzelfsprekendheid beweging bij een ander in gang zet. Het contact was vanaf het begin vertrouwd, onze gesprekken waren inspirerend en gaven inzicht. Aansluiten bij de kwaliteiten in jezelf en er gewoon zijn. Eric heeft de gave om dit besef wakker te maken in de ander. “

| top |

 

  Jeanne Estourgie (Coaching en training)
Partner Cowork factory

Werken met Eric geeft energie! Ik werk met Eric samen en zie hem het meest in de rol coach/trainer van groepen in verandering. Dat doet hij bijzonder goed door de combinatie van kennis, resultaatgerichtheid, warmte en een zeer aanstekelijke portie humor. Hij doorziet mensen en groepen en voelt heel goed aan wat zij nodig hebben om een stap verder te komen. Dat maakt dat hij een graag geziene trainer is, die lange tijd aan opdrachtgevers verbonden blijft.
Persoonlijk vind ik het een voorrecht om met hem te werken. Eric verrast en is nabij!

 

| top |